Montaža i servis

ZAŠTO SERVISIRATI?

Zbog neupućenosti, kod velikog broja korisnika klima uređaja prevladava mišljenje kako klima uređaje ne treba čistiti i dezinficirati, već da je dovoljno samo redovno prati filtere. Tek kada se u klimatiziranim prostorima počnu osjećati nelagodno, kada se iz klima uređaja osjeti neugodan miris ili kada uređaj ne hladi dovoljno, za pomoć se obraćaju serviserima.

Sve veći broj vlasnika klima uređaja upoznat je s opasnostima koje prijete od prljavih uređaja te od servisera na vrijeme traže da im uređaje očiste i pripreme za sezonu hlađenja.

Ukoliko se klima uređaj ne čisti barem jednom godišnje, a u poslovnim prostorima i češće, uređaju se smanjuje kapacitet i troši više električne energije te postaje potencijalno rasadište bakterija u prostoriji. Neodržavanoj i neočišćenoj klimi kompresor radi pod opterećenjem te mu se smanjuje radni vijek zbog otežane cirkulacije zraka i zagušenosti. Da bi se takva klima očistila potrebno ju je demontirati, odnosno skinuti sa zida. Sam postupak demontaže, čišćenja i ponovnog spajanja sa vanjskom jedinicom zahtjevan je i skup.

“Ušteda” koja je ostvarena neservisiranjem klima uređaja, vrlo brzo će nestati kroz račun za električnu energiju ili u krajnjem slučaju kupnjom novog aparata. A o nezdravom boravku u prostoriji sa takvim klima uređajem da ne govorimo.

Čišćenje i dezinfekcija unutarnje jedinice mora obuhvatiti:
pranje isparivača, filtera, maske i ostale mehaničke opreme, čišćenje ventilatora,drenažne tave i linije odvoda kondenzata; dezinfekciju isparivača i filtera; postavljanje tableta za dezinfekciju i aromatizaciju zraka u drenažnu tavu.

Subscribe to get 15% discount